PARAFİN MUMU NEDİR?

Parafin Balmumu Açıklaması
Kömür katranı, odun katranı, petrolden vb. Damıtma yoluyla elde edilen, tatsız ve kokusuz, ispermeçeti andıran beyaz mumsu bir maddedir. Mumlarda, sızdırmazlık maddesi (konserve kutularındaki gibi), su geçirmezlik maddesi, aydınlatıcı ve yağlayıcı olarak kullanılır. Güçlü kimyasal reaktiflerin çoğu tarafından etki edilmediği için çok inerttir. eskiden bunu kesin bir bileşik olarak görüyorlardı. Ancak şu anda metan veya bataklık gazı serilerinin birkaç yüksek hidrokarbonunun karmaşık bir karışımı olduğu bilinmektedir.

Petrolden elde edilen, renksiz, kokusuz, pahalı olmayan, yaygın olarak bulunan (her halükarda düz tür), manipüle edilmesi, oranlanması ve kullanılması kolay olan parafin, farklı mum türleri oluşturmak için katkı maddeleri ile veya katkı maddeleri olmadan kullanılabilir.

Mum Kullanımı
Mum yapmak için Parafin Balmumu satın aldığınızda, çoğu zaman ağırlık olarak satıyoruz ve balmumu peletleri olarak şekillendiriyoruz. Böyle bir şekillendirme, sizin için depolamanızı, manipüle etmenizi ve oranlamanızı kolaylaştırdığı için idealdir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyorsanız, muhtemelen temel parafin kullanmayacaksınız. Çünkü çok çeşitli ön karışımlar mevcuttur. Özellikle bunu belirli bir mum türü için formüle ediyoruz. Ancak yeni başlayan biriyseniz, saf parafin ve katkı maddeleri ile oynayarak çok şey öğrenebilirsiniz. Avrupalı ​​mum üreticilerinin çoğu, bu ülkelerde ön karışımların bulunmaması nedeniyle bunu yapmak zorunda.

Düz parafin genellikle 140 ° F’lik bir erime noktası (MP) ile gelir. Pillars veya Votives gibi “sert” mumlar için kullanımını sınırlayan.

Herhangi bir katkı maddesi içermez, bu nedenle bir veya birkaç katkı maddesi eklemeniz gerekecek olasılıklar yüksektir. Yapmayı planladığınız mum türüne bağlı olarak.

Ama en baştan başlayalım. Düz parafin balmumu, yeni başlayan mum yapımcıları için harikadır ve farklı katkı maddelerine aşina olmanızı sağlar. Farklı miktarlarda kullandığımızda ve aynı zamanda böyle veya böyle durumlarda ideal dökme sıcaklığındaki etkileri.

Parafin Balmumu Kullanımı
Parafin mumu, renksiz veya beyaz, biraz saydam, sert balmumu, erime noktası yaklaşık 48 ° ila 66 ° C (120 ° ila 150 ° F) arasında değişen katı düz zincirli hidrokarbonların bir karışımından oluşur. Parafin mumunu petrolden hafif yağlama yağı stoklarının mumunu alarak elde ederiz. daha çok mum, yağlı kağıt, cilalar, kozmetikler ve elektrik izolatörlerinde kullanıyoruz. Çiçeklerden parfüm çıkarmaya yardımcı olur, tıbbi merhemler için bir temel oluşturur ve ahşap için su geçirmez bir kaplama sağlar. Ahşap ve kağıt kibritlerde, kolayca buharlaşan bir hidrokarbon yakıtı sağlayarak kibrit çöpünün ateşlenmesine yardımcı olur.

Bazıları 1867’de, ilk petrolü kazdıktan 10 yıldan daha kısa bir süre sonra ticari olarak Parafin mumu üretiyor. Parafin mumu, soğutmada petrolden kolayca çökelir. Teknik ilerleme, yalnızca ayırma ve filtrelemeyi daha verimli ve ekonomik hale getirmeye hizmet etti. Saflaştırma yöntemleri, kimyasal işlemden, adsorbanlarla renk gidermeden oluşur. Ayrılan mumların damıtma, yeniden kristalleştirme veya her ikisi ile derecelere ayrılması. Ham yağlar, mum içeriği bakımından büyük farklılıklar gösterir.

Parafin Balmumunun Tarihçesi
Kömür gazını hidrokarbona dönüştüren Fischer-Tropsch reaksiyonunda elde edilen ürünlerden biri olarak 2. Dünya Savaşından sonra ticari olarak Sentetik Parafin Balmumu piyasaya sürüyorlar. Kar beyazı ve petrol parafinden daha sert olan sentetik ürün, benzersiz bir karaktere ve yüksek saflığa sahiptir. Bu, onu belirli bitkisel mumlar için uygun bir ikame yapar. Ve petrol mumları ve polietilen gibi bazı plastikler için bir modifiye edici olarak. Sentetik parafin mumları, boraks, sodyum hidroksit, trietanolamin ve morfolin gibi organik veya inorganik alkalilerin sulu çözeltileriyle sabunlaştırılabilen uçuk sarı, yüksek moleküler ağırlıklı sert mumlar verecek şekilde oksitlenebilir. Bu balmumu dispersiyonları, ağır hizmet tipi zemin cilası görevi görür. Tekstil ve kağıt için su yalıtımı olarak, deri için tabaklama maddesi olarak, metal çekme yağlayıcıları olarak. Pas önleyici olarak ve duvar ve beton işleme için.